Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube hesabından yatırımcılara gram altın hakkında önemli bilgiler verdi. Memiş, gram altının geleceğiyle ilgili yeni bir rekor öngörüsünde bulundu.

Memiş, "Ons altın tarafındaki baskı azaldı. 1890 dolar destek seviyesi muhtemelen çalışacak. 1902'ye kadar geri çekildi ve aşağıda 1890 dolar seviyesi var. Bu geri çekilme dolar veya euro cinsinden parite yapacak yatırımcılar için fırsat sunuyor.

1890'lu seviyeler kalıcı olmayacaktır. Ekim ayına kadar 2000 seviyesi hızlı ataklar öncesinde ulaşılabilir. Yılın son çeyreği için hazırlık yapanlar bu düşüşleri değerlendirebilir. Düşüşün nedeni dolar endeksi ve bu düşüşler kalıcı değil." şeklinde konuştu.

Özel hastanede yenidoğan vurgunu... Aralarında doktorlarında bulunduğu 38 gözaltı Özel hastanede yenidoğan vurgunu... Aralarında doktorlarında bulunduğu 38 gözaltı

Uzman, uzun vadeli yatırımcıların sorun yaşamayacağını, ancak kısa vadeli yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Dolardaki yukarı yönlü hareketliliklerin olabileceğini belirtirken bunların agresif ataklar olmayacağını ve kademeli artışlar şeklinde gerçekleşeceğini söyledi. Euro tarafında yaşanan düşüşlerin alım fırsatı olduğuna dikkat çeken Memiş, dolardan kaçınılması gerektiğini tavsiye etti.

Doların elinde olan yatırımcıların dolarları sterlin veya euro gibi başka para birimlerine veya altın gibi yatırım araçlarına çevirmesi gerektiğini belirten Memiş, gram altının Türk lirası karşısında geleceği hakkında da bilgi verdi.

Memiş, "Gram altının TL'deki 1660'lı rakamları pek bir anlam ifade etmiyor. Gram altının TL fiyatları 1712 TL-1719 TL arasında. Bu makas artık düşmeyecek. Hem satanlar hem alacaklar için önemli bir uyarı. Gram altın TL'sinde en az 50 TL'lik makas olacak. Ne kadar talep olursa makas aralığı o kadar artar. Sanal altın yatırımı yapanlar bankacılık uygulamalarından makas aralıklarına bakabilirler.

Serbest piyasada gram altının TL fiyatı 1751 TL'yi gördü. 1700 altında fiziksel alımlar olmayacak gibi görünüyor. Ekim ayına kadar gram altının 1800 seviyelerini konuşacağımızı düşünüyorum. 1820 ve 1880 TL gibi rakamlar oluşabilir." şeklinde açıklamalarda bulundu.