Altın ve para uzmanı İslam Memiş, TV100.com'daki köşe yazısında doların çıkacağı seviyeden altın ve gümüş piyasasındaki son duruma, Borsa İstanbul'daki gelişmelere ve dünya piyasalarında beklenen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni haftada ekonomi gündeminin oldukça yoğun olacağını belirten Memiş, öncelikle yurt içinde kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamaları ve ekonomi yönetiminin yeni yol haritasını takip edeceğimizi belirtti. Ayrıca Türk Lirası'nın performansını yakından takip edeceğimizi vurguladı.

Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde

Yurt dışında ise Amerikan Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararlarının takip edileceğini ifade eden Memiş, geçen hafta sert değer kayıpları yaşayan kripto para piyasalarının da yakından izleneceğini belirtti. Ayrıca dolar, yeni zamlar ve para politikalarının Türkiye'nin gündemini oluşturacağını söyledi.

Dolar/TL kurunun geçen haftayı 23,38 seviyesinden tamamladığını belirten Memiş, bu hafta kurda hedeflenen seviyeyi ve yeni ekonomi yönetiminin açıklamalarını takip edeceğimizi ifade etti. Yeni kabinenin ikinci toplantısının çarşamba günü gerçekleşeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının piyasalar açısından önemli olacağını belirtti. Ayrıca asgari ücret ve memur zamları konusunun da haftanın önemli başlıklarından biri olacağını dile getirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma günü Türkiye için olası bir rapor yayımlayacağını belirten Memiş, ayrıca ABD'de salı günü, Avrupa'da cuma günü açıklanacak enflasyon verilerinin küresel piyasalar için önemli bir veri olduğunu söyledi.