22 Kasım Çarşamba günü İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşanan olayda, iş yeri sahibi Mücahit Eker, kendisini kimsesiz çocuklar yararına para toplayan bir vakıf çalışanı olarak tanıtan bir kişi tarafından tacize uğradı. Hürriyet Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kişi iş yerlerini dolaşarak para topladıktan sonra Eker'in tatlıcı dükkanına gelerek para yardımı talep etti.

Yük treninin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti Yük treninin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Mücahit Eker, talebe olumsuz yanıt verdiği sırada şahsın hafta sonları tekstil işiyle uğraştığını ve kendisine eşofman yapabileceğini söylediğini ifade etti. Ancak iddiaya göre, ölçü almaya çalışırken tacizde bulundu. Eker'in tepkisi üzerine şüpheli, iş yerinden hızla kaçmaya çalıştı. Ancak Eker, şüpheliyi yakalayarak sokak ortasında dövdü.

O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, Eker yaşananları şu şekilde anlattı: "Eliyle, koluyla taciz etmeye çalışırken ben de engel oldum. El kol hareketi yapmaya ve fiziki temas kurmaya çalıştı. Ben de engel oldum. İçeride iki tane kendisine vurdum. Kaçarken de bir iki tane daha vurdum. Bir yumrukla yere serdim. Zaten ondan sonra bıraktım. Başıma ilk defa böyle bir şey geliyor."

Olay sonrasında çevredeki vatandaşlar araya girerek şüpheliyi uzaklaştırdı. Yaşanan bu olayın ardından hukuki süreç başlatılırken, taciz ve şiddetin kesinlikle kabul edilemez olduğu vurgulandı.