Yeni tasarım ve ilk izlenimler

Apple, 2020 model iPhone 12 ile tanıştırdığı ve takdir toplayan keskin hatları tasarım dili bu modelde de devam ediyor. Her ne kadar köklü bir tasarım değişikliği olmasa da, iPhone 15 ailesinde minör değişiklikler mevcut.

Ekranın detayları

iPhone 15'in ekranı, 6.1 inç OLED ve 60 Hz tazeleme oranına sahip. Hatırlarsanız, iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde çentiğin yerini "Dynamic Island" teknolojisi almıştı. Bu defa, standart bir model olan iPhone 15 de Dynamic Island özelliğiyle geliyor. Çerçeve boyutlarında da iyileşme var ve tepe parlaklığı oldukça etkileyici bir şekilde 2000 nit.

İşlemci ve performans

Telefonun kalbi olarak nitelendirebileceğimiz işlemci kısmında, A16 Bionic işlemci yer alıyor. Bu işlemci, iPhone 14 Pro'da gördüğümüz A16 Bionic'in bir üst versiyonu. Ayrıca, 6 GB RAM ile desteklenen cihaz, yüksek performans vaad ediyor.

Batarya ve şarj özellikleri

iPhone 15, 3.877 mAh kapasiteli bir batarya ile geliyor. A16 Bionic işlemcinin enerji verimliliği sayesinde, batarya performansında iyileşmeler bekleniyor. Ve belki de en çok dikkat çeken özelliklerden biri; iPhone 15'te USB Type-C portunun ilk kez kullanılmış olması.

Kamera kabiliyetleri

Kamera özelliklerine gelecek olursak; iPhone 15, 48 MP ana arka kamera ve 12 MP ultra geniş açılı ikinci kamera ile geliyor. Özellikle Sony tarafından üretilen 48 MP ana kamera sensörü dikkat çekiyor. Fakat telefondaki ikinci kamera, genel anlamda büyük bir iyileştirme sunmuyor. Ayrıca, 2x telefoto kamera özelliği de bulunuyor.

Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

Diğer öne çıkan özellikler

  • Depolama seçenekleri: 128-256-512 GB
  • Ön Kamera: 12 MP (f/1.9)
  • İşletim Sistemi: iOS 17
  • Renk Seçenekleri: Beyaz, mavi, siyah, sarı, pembe