Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik birçok farklı alanda finansal destek sunarken, yeni eğitim döneminin start almasıyla birlikte, ailelere 1.500 TL kırtasiye yardımı yapılacağını duyurdu. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim ve öğrenim dönemine daha güçlü bir başlangıç yapabilmeleri için sunulan bu destek, ebeveynlerin yüzünü güldürecek gibi görünüyor.

Başvuru şartları neler?

Bu yardımın merkezine konulan konu, elbette ki, ihtiyaç sahibi aileler. Peki, kimler bu yardımdan faydalanabilecek? 2023 yılı itibarıyla net asgari ücretin 1/3’ünden (3.800,78 TL) az gelire sahip olan haneler bu yardımdan faydalanabilecek. Fakat noter, memur ya da muhtar gibi meslek gruplarına mensup bireylerin bulunduğu ailelerin bu yardımdan yararlanamayacağı belirtiliyor.

Bu yardımdan yararlanabilecek olan ailelerin aynı zamanda ilk, orta veya lise öğrencisi de bulunması gerekiyor. Yani, eğer aile içinde okula giden bir öğrenci varsa, bu yardımdan faydalanabilecekler.

Temmuz'dan sonra kiralar ne kadar artacak? İşte yeni oranlar Temmuz'dan sonra kiralar ne kadar artacak? İşte yeni oranlar

Başvuru işlemleri nasıl yapılır?

Başvuruları e-Devlet üzerinden yapmak oldukça kolay. E-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" bölümüne tıklayarak başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, e-Devlet uygulaması üzerinden işlem yapamayan aileler için de bir yol var. İkamet edilen il veya ilçedeki "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı" şubelerine giderek, kırtasiye yardımına bizzat başvuru yapabilirsiniz.