İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda, İnterpol Kırmızı Bülten ile aranan biri örgüt lideri olmak üzere toplamda 2 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu önemli başarıyı sosyal medya hesabından paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi.

İngiliz uyruklu Mohammed Zakir Mıah'ın, Belçika'da ülke genelinde uyuşturucu dağıtımını organize ettiği ve İnterpol tarafından arandığı belirtildi. Mıah, İstanbul Büyükçekmece'de düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca, Vietnam'da ağır yaralama suçuyla aranan Çin uyruklu Chen Xuefeng'in de İnterpol Kırmızı Bültenle arandığı ve İstanbul Bağcılar'da gerçekleştirilen "KAFES-20" operasyonlarıyla yakalandığı ifade edildi. Chen Xuefeng'in Vietnam'a iade işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

İçişleri Bakanı Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız!"