TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin coğrafi konumuyla sadece Asya'nın değil, aynı zamanda Avrupa'nın da kesişim noktasında stratejik bir ülke olduğunu vurgulayarak, Asya'nın dünya sistemine sunduğu fırsatları detaylı bir şekilde ele aldı. Asya'nın sadece tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmakla kalmayıp, bugün de küresel liderliğe aday olduğunu ifade etti.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Kurtulmuş, dünya genelindeki dengesizliklere ve farklılıklara dikkat çekerek, Asya'nın gelecekte medeniyetin, kültürün, bilimin ve ekonomik gelişmenin merkezi olabileceğini öne sürdü. Filistin'deki olaylara da vurgu yaparak, uluslararası camiadan Filistin meselesine çözüm talebinde bulundu, adalet ve dayanışmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 75. yıl dönümüne yaklaşırken, bu beyannamenin kağıt üzerinde kaldığını ve dünya sisteminin insan hakları temennilerini uygulamaya geçirmesi gerektiğini dile getirerek, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Kurtulmuş, Asya'nın potansiyelini vurgulayarak, dünya sistemindeki değişim için Asya'nın liderlik rolünü üstlenebileceği bir döneme girildiğini ifade etti.