2023-2024 eğitim öğretim yılı için öğrencilere karşılıksız burs imkanı sunan Vakıflar Genel Müdürlüğü, burs başvurularının başlayacağını duyurdu. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik bu burs programı, ekonomik destek arayan ailelere önemli bir kaynak sağlayacak. İşte burs miktarı ve başvuru süreci hakkındaki ayrıntılar...

Burs Miktarı ve Koşullar

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2023-2024 eğitim yılı için öğrencilere verilecek burs miktarının aylık 750,00 TL olduğu belirtildi.

Ancak burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin aşağıdaki şartlara uymaları gerekmektedir:

  • Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanan öğrenciler,
  • Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler,
  • Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler,
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de bu burs programından yararlanamamaktadır.

Başvuru süreci boyunca beyan edilen bilgilerin doğru ve güncel olması oldukça önemlidir. Bu nedenle başvuru öncesinde "Burs Başvuru Kılavuzları"nı okuyarak doğru bilgi verilmesi gerekmektedir.

Başvuru Tarihi

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

2023-2024 eğitim yılı burs başvuruları 1 Ekim 2023 tarihinde başlayacak ve internet üzerinden alınacaktır.

Bu burs programı, ekonomik zorluklar içinde olan ailelere önemli bir destek sunarak çocukların eğitimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Başvuru sürecinin başlamasına yakın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden başvuru formları ve başvuru kılavuzlarına ulaşmak mümkün olacaktır.