Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

İlk evini alacak vatandaşlara yönelik kredi imkanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Uygun faiz oranları ve uzun vade imkanları ile dikkat çeken bu kredi paketinin kullanım şartları netleşmeye başladı. En kritik şart olarak karşımıza çıkan detay ise; alıcıların, evi alacağı ilde son 1 yıl içerisinde herhangi bir konut satmamış olması gerekliliği.

Kredi süreci nasıl işleyecek?

Yeni konut kredisi kampanyasıyla ilgili merak edilen bir diğer konu ise başvuru sürecinin nasıl işleyeceği. Konut kredisi başvurularının başlamasıyla birlikte, vatandaşlar beğendikleri evi bulup ilgili bankalara başvuru yapacak. Şartları karşılayan başvurular, bankalar tarafından değerlendirilerek kredi kullanımına onay verilecek.

Kredi detayları neler?

Sunulan kredi paketinde; 4.000.000 TL için aylık 54.348,90 TL ve toplamda 9.782.802,16 TL, 5.000.000 TL için ise aylık 67.936,13 TL ve toplamda 12.228.500,40 TL geri ödeme planı bulunuyor.

Kimler başvurabilecek?

Bu özel kredi kampanyasından yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken birkaç önemli nokta var. Birincisi, kişinin hiçbir evinin olmaması veya varsa hisseli bir evdeki payının %50'den fazla olmaması gerekiyor. İkincisi ise, kişinin son 1 yıl içinde başvuracağı ilde herhangi bir konut satmamış olması şartı.

Hangi bankalar kredi verecek?

Kampanya kapsamında kredi verecek bankalar da netleşti. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, uygun faiz oranlı konut kredisi imkanını sunacak ana bankalar olacak. Ayrıca, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım gibi kamu bankalarının katılım bankaları da kredi sürecine dahil olacak.