Birçok kişi için konut edinmek büyük bir finansal yük. Ancak yeni kampanya ile hiç evi olmayanlara düşük faizli ve yüksek vadeli kredi fırsatı sunulacak. Kampanyanın ilerleyişine dair süreçte son aşamaya gelindiği ifade ediliyor.

Kimler bu krediyi verecek?

Kredinin başlıca dağıtıcıları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olacak. Fakat bu kampanyada sadece bu bankalar kalmayacak; katılım bankalarının da bu fırsatta yer alması bekleniyor.

Kritik bilgilendirme

TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı'nın yaptığı açıklama ile kampanyanın yakında başlatılacağını öğrendik. Özelmacıklı, kredi kampanyasının 180 ay vade ile gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın belirttiğine göre, Ekim ayında bu kampanyanın başlatılması planlanıyor. Ayrıca, tasarruf oranlarına dikkat çekerek ilk konut ediniminin destekleneceğini vurguladı.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Başvuru şartları neler?

Bu özel konut kredisi kampanyasından yararlanmak isteyenlerin hiç evi olmamış olması gerekmekte. Ayrıca, krediyi kullanan kişilerin kredili evde bir süre ikamet etmeleri zorunlu tutulmuş.

Kampanya ne zaman duyurulacak?

Başvuruların Ekim ayında başlaması bekleniyor. Kampanyanın duyurusunun da bu ay içinde yapılması öngörülüyor.

Kredi hesaplaması nasıl?

Krediyi kullanmayı düşünenler için örnek hesaplamalar şöyle:

  • 1 milyon lira çekecekler, 180 ay vadede ayda 13 bin 587 TL taksit ödeyerek toplamda 2 milyon 445 bin lira geri ödeme yapacak.
  • 1,5 milyon lira için aylık taksit 20 bin 380 lira olup, toplamda 3 milyon 668 bin 550 lira geri ödeme yapılacak.
  • 2 milyon lira almak isteyenler, ayda 27 bin 174 TL taksit ödeyerek, toplamda 4 milyon 891 bin 401 lira ödeyecekler.