Türkiye'de ilk kez ev alacak kişiler için düşük faizli konut kredisi kampanyasının şartları netleşiyor. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında düşük faizli kredi kampanyası, ev sahibi olmayan bireyleri hedefliyor. İşte bu kampanyaya dair şu ana kadar belirlenen bazı detaylar:

Kredi Şartları

İlk defa ev alacak kişiler için düşük faizli konut kredisi sunulacak.

Kampanyanın şartlarına göre, konutun ekspertiz değeri örnek olarak 5 milyon TL'ye kadar olan konutlar için geçerli olacak.

Kredi miktarı, konutun ekspertiz değerine bağlı olarak hesaplanacak, ancak en azından bu oranın yüzde 80'lere çıkartılması bekleniyor.

Kimler Faydalanabilecek

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Daha önce benzer türden kampanyalarda belirtilen kriterler, bu kampanya için de geçerli olabilir. Örneğin, konutun alındığı şehirde son bir yıl içinde ev satmamış olma, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi kriterler düşünülebilir.
Vade ve Faiz Oranı:

Düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla ilk ev sahibi olacaklara, kredi vadesinin uzatılması bekleniyor. Bu kampanya ile ilk ev alacak kişilere 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar vade seçeneği sunulabilir.

İkinci ev alacak kişilere, evin değerinin yüzde 90'ı yerine yüzde 22.5 oranında kredi imkanı sunulabilir.

İlk kez ev alacak kişilere ise yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor.