Milliyetçi Hareket Partisi, Ankara'da kampa giriyor Milliyetçi Hareket Partisi, Ankara'da kampa giriyor

Açıklamada, Anayasa'nın 67. maddesine atıfta bulunularak, her Türk vatandaşının seçme, seçilme ve halkoylamasına katılma hakkına sahip olduğu, bu hakların belirli istisnalar dışında genel geçer olduğu vurgulandı. İstisnalar arasında, askerlik görevini yerine getiren er ve erbaşlar ile cezaevlerindeki hükümlülerin oy kullanamayacağı belirtilirken, polis, jandarma ve rütbeli askerlerin oy kullanma haklarına dikkat çekildi.

Kolluk Kuvvetlerinin Oy Kullanma Süreci

Seçimlerde görevli kolluk kuvvetleri ve askeri personelin, görev yaptıkları bölgelerdeki okullara toplu taşıma ile ulaştırılmalarının, herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmaması için yapıldığına işaret edildi. Bu uygulamanın, seçmen kayıtlarının bulunduğu yerlerde gerçekleştirildiği ve mükerrer oy kullanımı gibi bir durumun söz konusu olmadığı açıklandı.

Seçim Güvenliği ve Provokatif İddialar

İletişim Başkanlığı, seçim güvenliğine yönelik sosyal medyada yer alan provokatif iddiaların gerçeği yansıtmadığını, seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleştirildiğini ve herhangi bir ihlal veya olumsuzluğun bulunmadığını belirtti.