Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Girne Anafartalar Lisesi'nde büyük bir skandal yaşandı. Okulda öğrenim gören Y.B., mezuniyet töreninde başörtülü olarak diplomasını almak istedi ancak sınıf öğretmeni ve bir idareci tarafından şiddet gördü. Yaşadığı zulmü anlatan Y.B., mektup yazarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a başvurdu.

Yeni Bilet Kampanyasıyla Uçuşlar Artık Daha Uygun! %40 İndirimli Uçuşlar Başladı Yeni Bilet Kampanyasıyla Uçuşlar Artık Daha Uygun! %40 İndirimli Uçuşlar Başladı

Mezuniyet töreni öncesi başörtülü olarak diplomasını almak isteyen Y.B.'ye sınıf öğretmeni Gaye Kırcalılar ve idareci Zehra Kafesci tarafından başörtüsünü çıkarması için baskı uygulandı. Diplomasını başörtülü olarak alamayacağı söylenen Y.B., gözyaşları içerisinde okuldan ayrıldı. Ancak daha sonra Müdür Yardımcısı Burcay Türkman tarafından geri çağrıldı. Diplomasını başörtülü haliyle alabileceği söylendi. Ancak bu sefer diploma verildiği sırada aynı öğretmenler tarafından başörtüsü şiddet uygulanarak zorla çıkarıldı. Olay sonrasında KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'na aktarıldı, ancak henüz resmi bir girişimde bulunulmadı.

Y.B., yaşadığı zulmü mektupla Emine Erdoğan'a anlattı. Mektubunda, başörtüsünün zorla çıkarıldığını, gözyaşları içerisinde diplomasını aldığını ifade etti ve yardım talebinde bulundu.

Bu olay, KKTC'de gündemi sarsarken, ada basını ve bazı STK'lar da tepkilerini dile getirmedi. Olayla ilgili olarak Müdür Yardımcısı Burcay Türkman'ın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdiği belirtildi.