Son dönemlerde sıfır otomobile ulaşmanın neredeyse imkansız hale geldiği bir dönemde, ikinci el araç sektörü ile ilgili önemli bir gelişme yaşanıyor. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, hükümet ikinci el araç alım-satımı yapanlar için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Eğer bu iddia gerçekleşirse, ikinci el araç alım-satımı yapan herkes vergi ödemek zorunda kalacak.

İkinci el araç-alım satımına vergi geliyor

Aslında bu iddia ilk kez ortaya atılmıyor. Birkaç yıl önce benzer bir yasa tasarısı hazırlanmış ve ikinci el araç alım-satımlarına binde 5 vergi kesintisi uygulanması öngörülmüştü. Ancak tasarı rafa kalkmıştı. Şimdi ise hükümetin bu düzenlemede kararlı olduğu ve seçimlerden sonra harekete geçeceği söyleniyor.

MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismarda, sanıklara verilen ceza onandı MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismarda, sanıklara verilen ceza onandı

Taslak haline getirilen yasa tasarısına göre, 500 bin TL'lik bir araç için 2.500 TL vergi ödenecek. Ancak, vergi oranının hala böyle kalıp kalmayacağına ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır. Konuyla ilgili daha fazla bilgi 14 Mayıs'tan sonra açıklanacak.

Vergi kaçırmanın önüne geçilecek

Bu düzenlemenin ülkemize etkisi yalnızca vergi değil. Hükümet, böyle bir düzenleme ile vergi kaçakçılığının da önüne geçmeyi amaçlıyor. 2021'deki düzenlemeye göre, ilk kez satılacak kullanılmış bir aracın satış bedeli, aracın en az kasko değeri kadar olacaktı. Bu sayede, aracın daha düşük bir fiyata satılması engellenecekti.