Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor! İşte Gündemdeki Konular

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el araç piyasasındaki son durumu değerlendirdi. Ertemel, şu anda spekülatif fiyatlamalarda geri çekilmelerin yaşandığını ve otomobilin fiyat baremine göre ilanlarda 100-150 bin TL'ye kadar indirimlerin gözlemlendiğini belirtti. Bu indirimler sayesinde fiyatların olması gereken seviyeye döndüğünü vurguladı.

Ertemel, otomobil piyasasının son dönemde durgunluk dönemine girdiğini ifade ederek, özellikle ocak-haziran döneminde rekor satış adetlerine ulaşıldığını ancak haziran ayından itibaren düşüşün başladığını aktardı. Ağustos ayı içinde de mevcut durağanlığın devam ettiğini söyledi.

Durgunluğun nedenlerine değinen Ertemel, krediye erişimde yaşanan zorluklar ve bankaların kredi taleplerine yeterince karşılık vermemesi gibi faktörlerin etkili olduğunu ifade etti. Ayrıca, Temmuz ayında genişletilen 6+6 yönetmeliğinin de otomobil piyasasındaki talebi azalttığını belirtti. Otomobil fiyatlarının genel olarak yüksek olmasının da talepleri azaltan etkenlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Ertemel, fiyatlarda düşüşün gözlendiğini ve vatandaşların spekülatif fiyatların geri çekilmesini beklediğini söyledi. İhtiyaç maksatlı otomobil alacak vatandaşların ise fiyatların düşüşünü gözlemlemek amacıyla planlarını bir süre ertelediğini dile getirdi.