Türkiye genelinde ikinci el araç piyasasında meydana gelen beklenmedik bir değişim, galericileri endişelendiriyor. Son dönemde yaşanan yüzde 30'luk fiyat düşüşü, sektördeki dengeleri sarsarken, özellikle orta segment araçlarda satışlardaki düşüş galericilerin yüzünü asıyor.

Pandemi sonrasında sıfır araç üretimindeki sıkıntılar, ikinci el araç piyasasına da yansıdı. Arz talep dengesinin bozulması ve fahiş fiyat politikaları, ikinci el araç fiyatlarını olumsuz etkiledi. Bayilerde sıfır araçların bulunması, ikinci el araç piyasasında durgunluğa neden oldu.

Sektör kaynaklarına göre, en düşük ikinci el aracın 1 milyon TL'nin altında bulunmaması, 300-500 bin TL arasındaki araçların ise talep görmesine rağmen, üst segment araçlarda durgunluk yaşanıyor. Galericiler, sıfır araçlardaki stok sorunlarının ikinci el piyasasına olumlu bir etki yapmadığı belirtildi.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir