BBP Genel İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Destici, ülkenin ekonomik zorluklarına dikkat çekerek özellikle emekli maaşları ve asgari ücretin yetersiz olduğunu vurguladı. Asgari ücret konusunda önerilerde bulunan Destici, asgari ücretin ocak ve temmuz aylarında iki kez belirlenmesi gerektiğini ve enflasyonun en az 10 puan üzerinde artırılmasıyla asgari ücretin minimum 17 bin liranın üzerine çıkması gerektiğini belirtti. Bu şekilde, asgari ücretlilerin yüksek enflasyonun etkilerine karşı daha güvende olabileceğini ifade etti.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Sokak hayvanları konusunda da Destici, "mama lobileri" olduğunu öne sürerek bu lobilerin dezenformasyon faaliyetlerine karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi. Barolar Birliği ve hayvan dernekleri hakkında çeşitli iddialarda bulunan Destici, bu kuruluşların bazılarının gerçek hayvanseverlikten uzaklaştığını iddia etti.

Sahipsiz köpekler konusundaki eleştirilerini de sürdüren Destici, belediyelerin görevlerini yerine getirmediğini öne sürdü. Ayrıca, yerel seçimlere ilişkin olarak tüm seçim çevrelerinde kendi adaylarıyla katılma hazırlığı yaptıklarını ve Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduklarını belirtti. Seçim işbirliği konusunda yapılan çalışmalara vurgu yaparak, nihai kararın dikkatle ve ferasetle değerlendirileceğini ifade etti.