Otomobil sektöründe, yaz sonundan itibaren ikinci el araç satışlarında durgunluk yaşanıyor. Bu dönemde, otomobil endüstrisi yeni stratejilere yöneldi ve pazarın dinamikleri değişmeye başladı. Bu değişiklikler, ikinci el araç fiyatlarında önemli bir düşüşe neden oldu.

Fahiş fiyat artışlarını ve spekülasyonu önlemek amacıyla yakın zamanda bir dizi önlem alındı. Sahte ilanlar ve al-satçılarla mücadele edilerek araç piyasasında düzenlemeler yapıldı. Bu önlemler, araç satışlarında bir azalmaya neden oldu.

İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu

Araç sahipleri, elindeki araçları takas yöntemiyle yeni araçlarla değiştirmeyi tercih ediyor. Bu durum, galericilerin de yeni dönemden memnun olduğunu gösteriyor. İkinci el ve sıfır araç satışlarının tekrar canlanacağı öngörülüyor.

İMES Başkanı Hayrettin Ertemel, TV100 Ana Haber'de şunları söyledi: "Önemli olan kayıtdışı işlemlerin azalmasıydı. Kayıtdışı işlemleri önlemek ve kayıt altına almak amacıyla takas yöntemini benimsedik. Bazı araçlar, gayrimenkulle değiştirilmek üzere teklif ediliyor.

Fiyatlar şu anda çok makul seviyelere indi. Ancak yılbaşından sonra ve yılın ilk çeyreğinden sonra fiyatların toparlanarak yükselmesini bekliyoruz. Vatandaşlara araç ihtiyaçları varsa bu dönemde araç almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatların bundan daha aşağıya inmeyeceğini öngörüyoruz."