Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla imzalanan, kömür yardımı, il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca tespiti yapılacak ihtiyaç sahiblerine uygulanacak.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Genl olarak il ve ilçede hane başına dağıtım gerçekleştirilecek kömür tutarları, Hazine ve Maliye Bakanlığınca bölgenin iklim şartlarına, geçmiş dönemleri ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıtma derecesi gibi faktörler gözönüne alınacak. 

Yardımdan yararlanacak aileler, her il ve ilçede kurulu bulunan vakıflarca muhtaçlık kriterine uygun olarak belirlenecek. Vakıflar tarafından sayıları aktarılan hane sayıları ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının incelemleri sonucunda kabul edilecek.

Yanlış yollarla kullanıldığı belirlenen yeniden gözden geçirilecek

Teslimatı gerçekleştirilen kömür, söz konusu ailenin ısınmak için kullanmadığı tespit edildiği takdirde herhangi bir tasarruf sağlanamayacak. Yardımdan faydalanan ailelerin sağladıkları kriterler vakıflar tarafından yeniden değerlendirilecek.

Kömür dağıtımları, bahsedilen kararın hükümleri kapsamında ailelerin ihtiyaçlarına yönelik yapılacak.