Sosyal yardımın yeni yüzü olan Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere finansal destek sunuyor. Program, ailelerin temel ihtiyaçlarını; eğitim, sağlık, barınma ve gıda alanlarında karşılamayı hedefliyor. Bu yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden ya da bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurabilirler.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları

Ödemelerin Miktarı ve Süresi

Aile Destek Programı, ailenin ekonomik durumuna göre ödeme miktarını belirliyor. Aylık gelir aralığına göre belirlenen bu ödemeler, 850 TL ile 1.250 TL arasında değişiyor ve en fazla 12 ay süreyle gerçekleştiriliyor. Ödemeler, isteğe bağlı olarak PTT şubelerinden ya da IBAN üzerinden alınabiliyor.

Çocuk Sayısına Göre Ek Destek

Program, ailelerin çocuk sayısına göre de ek destek sağlıyor. Hanede bulunan çocuk sayısına göre, ailelere 350 TL ile 650 TL arasında ek ödemeler yapılıyor.

Başvuru Şartları Neler?

Aile Destek Programına başvurabilmek için birtakım şartlar bulunuyor. Başvuran kişinin Türk vatandaşı olması, 18 yaşından küçük olmaması, hanesinde belirli meslek gruplarından kimse bulunmaması gibi çeşitli kriterler, başvuru şartları arasında yer alıyor.

Ayrıca, programdan faydalanan hanelerin, sosyoekonomik durumlarında meydana gelen değişiklikleri ilgili vakfa bildirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, programdan men edilme riski bulunuyor.

Hak Sahipleri Nasıl Ödeme Alabilir?

Ödeme almaya hak kazanan aileler, istedikleri takdirde bu ödemeleri PTT şubelerinden ya da doğrudan banka hesaplarına alabilirler.

Ailelerin bu destekten yararlanabilmek için e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurması gerekiyor.