İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de düzenlenen 'Türkiye'nin Huzuru' güvenlik toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Türkiye'nin teröre, iş birlikçilere, zehir tacirlerine ve organize suç örgütlerine karşı kararlı mücadelesini vurgulayarak, "Türkiye Yüzyılında; teröre, onların iş birlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine, suçta kibirlenenlere yer yoktur. Kim olursa olsun, bu yapıların hiçbiri devletimizden ve aziz milletimizden güçlü değildir" dedi.

Toplantıda Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlama konusunda yapılan çalışmaları paylaşan Bakan Yerlikaya, İzmir'in son 150 günde 41 operasyonla organize suç çetelerine yönelik mücadelesini anlattı. Bu operasyonlarda 184 şüpheli şahsın gözaltına alındığını ve 66 şüphelinin tutuklandığını belirtti.

Gram altın ne kadar, Çeyrek altın kaç TL? İşte 15 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları.. Gram altın ne kadar, Çeyrek altın kaç TL? İşte 15 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları..

Zehir tacirlerine yönelik yapılan 10 bin 84 operasyonunun altını çizen Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelede kararlı olduklarını ifade etti. Operasyonlarda 12 bin 581 şüphelinin gözaltına alındığını ve bin 18 kişinin tutuklandığını açıkladı. Yerlikaya, geleceğin teminatı çocukları uyuşturucu belasından korumak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Düzensiz göçle mücadele konusunda da bilgi veren Bakan, İzmir'in bu alanda stratejik bir şehir olduğunu belirterek, son 150 günde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 322 operasyon düzenlendiğini ve 240 organizatörün tutuklandığını ifade etti. Ayrıca, 15 bin 217 düzensiz göçmenin yakalandığını ve bunlardan 9 bin 512'sinin sınır dışı edildiğini söyledi.

Toplum içinde huzuru bozan suçlulara karşı çağrıda bulunan Bakan Yerlikaya, ifade almaya çağrılan vatandaşlardan iş birliği yapmalarını ve suç işleyenleri ihbar etmelerini istedi. Huzur ve güvenliği sağlamak adına kararlı olduklarını belirten Bakan, İzmir'de aydınlatılan suçların yüksek olduğunu ve bu konuda rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bakan Yerlikaya, İzmir'e yönelik yapılacak destekleri de açıklarken, 10 yılın üstündeki araçları yenileme ve güvenlik güçlerinin görünürlüğünü artırma sözü verdi. İzmirli vatandaşlardan da destek isteyen Bakan, şüpheli durumları 112'ye bildirmelerini ve güvenlik birimlerine yardımcı olmalarını talep etti.

Toplantıya İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, ilçe Kaymakamları, güvenlik güçleri ve siyasi parti il temsilcileri de katıldı.