Ankete katılan ekonomistlerin tamamı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) artıracağını öngörüyor. Ekonomistlerin tahminlerine göre, politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 37,50'ye çıkartılacak.

23 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek olan TCMB PPK toplantısına yönelik yapılan anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizindeki değişiklik beklentilerinin medyanı 250 baz puan artış yönünde gerçekleşti. Anket sonuçlarına göre, faiz artışını bekleyen ekonomistlerin tahminleri 250 ila 500 baz puan arasında değişiyor, ve politika faizi beklentileri yüzde 37,50 ile yüzde 40,00 arasında çeşitleniyor.

Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu Resmen açıklandı... Muslera emekli oldu

Bu beklentiler, geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizinin 500 baz puan artırılması sonrasında devam eden sıkı para politikasının bir devamı olarak değerlendirilebilir. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanının yüzde 40,00 olması da ekonomistlerin önümüzdeki dönemde faiz artışlarının devamını beklediğini gösteriyor.