İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ülkenin geleceği için bu tür tehditlere karşı mücadelenin süreceğini belirterek, "Türkiye Yüzyılı'nda; teröre, iş birlikçilerine, uyuşturucu kaçakçılarına, organize suç örgütlerine ve suç odaklarına yer yoktur. Hukukun üstünlüğünü savunarak kamu düzenini sarsmaya çalışan her türlü yapılanmanın kökünü kazıyacağız" dedi. 

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin huzur ve güvenliğinin sağlanmasının en önemli görevleri arasında olduğunu belirtti. Huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla birlikte vatandaşların kendilerini güvende hissetmelerinin önemine vurgu yaparak, "Ülkemizdeki her şehir ne kadar güvenli olursa, vatandaşlarımız da o kadar huzur içinde olur. Bu amaçla, güvenlik toplantılarımızı tüm şehirlerimizde düzenliyoruz ve Türkiye'nin geleceği için kararlı bir şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya, terör örgütleriyle mücadelenin amansız bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, "Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne kast eden terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Bu mücadele, son terörist etkisiz hale getirilene ve terör belasını ülkemizden tamamen söküp atana kadar sürecektir" dedi.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Ayrıca, Kilis'in coğrafi konumu nedeniyle Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı göç süreçlerinden önemli derecede etkilendiğine dikkat çeken Bakan Yerlikaya, bölgedeki düzensiz göç ve göçmen organizatörleriyle mücadelelerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. Son 240 gün içinde Kilis'te gerçekleştirilen operasyonlarla birlikte pek çok göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ve yargı sürecine tabi tutulduğunu belirterek, Türkiye'nin sınırlarını korumak adına kararlı bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Son olarak Türkiye'de bulunan 625 bine yakın sığınmacı da gönüllü olarak ülkelerine döndü" diye konuştu.