AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Soylu, NTV'de canlı yayında güncel konulara ilişkin soruları yanıtladı. Soylu, partisinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimi kendilerini çok iyi temsil eden bir seçim olarak gördüklerini ve kararsız seçmenin de istikrardan yana oy kullanacağını kaydetti.

Soylu, Türkiye'nin enerji ve savunma sanayiinde bağımsızlığını kazandığını, Milli Sanayi ve Teknoloji Haftası'nı TEKNOFEST ile kutladığını, Hürjet, Hürkuş, Altay tankı, KAAN gibi hava araçlarını, milli muharebe uçaklarını, insansız hava araçlarını ve SİHA'ları kendi ürettiğini vurguladı.

Akıncı, Kızılelma ve TCG Anadolu gibi gemileri kendi oğulları ve kızlarının yardımıyla. Soylu, birileri casusluk yapıyorsa bunları gözetlemenin Türkiye Cumhuriyeti'nin asli görevi olduğunu da söyledi. 6 partili bir toplantıdan sonra bir AB büyükelçisini ziyaret ettiği iddia edilen bir muhalefet partisi üyesiyle ilgili bir soruyu yanıtladı. Soylu, görüşmenin ses kaydını dinlediğini ve ana muhalefet partisi temsilcisi ile 6'lı bloğun yaklaşan seçimleri, olası adayları ve seçim içindeki tüm modelleri tartıştığını söyledi.

Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye ziyaret Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye ziyaret

Soylu, Hatay'da depremin ardından enkaz kaldırma çalışmalarının sona erdiğini ve ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarının başladığını da duyurdu.