MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, işlerine gelince insan hakları bilirkişiliği yapanların utanç verici ikiyüzlülüklerine dikkat çekti. Ayrıca, 1 Mayıs'ta sağduyulu tavır sergileyen polise düşmanca saldıranları da sert bir dille eleştirdi.

İsrail'in Gazze katliamına dikkat çeken Bahçeli, Türkiye'nin İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararını önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Siyasetin kavga arenası değil, konuşma ve çözüm sahası olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin yükseliş sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı'nın görüşmesine de değinen Bahçeli, siyasetin yumuşamasının Türk milletinin ortak değeri olduğunu söyledi.

Bahçeli, Osman Kavala hakkındaki çıkışında, mahkeme kararlarının değiştirilemeyeceğini hatırlattı ve CHP Genel Başkanı'na yönelik eleştirilerde bulundu.

Son olarak, Sinan Ateş iddianamesi hakkında konuşan Bahçeli, MHP olarak beklentilerinin iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilip yargılamanın hızla başlaması olduğunu ifade etti.

MHP olarak beklentimiz şudur; meskur iddiamame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde belge ve bilgi varsa mahkemeye başvursun. TV ekranlarında mahkeme yargılanamaz. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. CHP'den ipine kadar malum partiler neyi biliyorlarsa mahkemeye yetiştirmeliler. Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek yoksa Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz. MHP ve Cumhur İttifakı şer ve şirret emel sahiplerine müsaade etmeyecektir.