Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan gemide kaybolan 7 mürettebatın arama çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, valilik koordinasyonunda gece gündüz demeden çalışan ekiplerin çabalarını takdir ederek, afetin etkilediği iş yerlerine yapılan ödemeleri ve devletin vatandaşın yanında olduğunu ifade etti.

TCMB: Merkez Bankalarının Geçici Zarar Açıklamaları Olağanüstü Dönemlerin Bir Yansımasıdır TCMB: Merkez Bankalarının Geçici Zarar Açıklamaları Olağanüstü Dönemlerin Bir Yansımasıdır

Geminin batması sonucu 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmasına rağmen, hafta sonu yaşanan fırtına nedeniyle denizdeki arama çalışmalarına ara verildiği bilgisi paylaşıldı. Ancak hava koşullarının düzelmesiyle birlikte, arama ve kurtarma faaliyetlerinin yeniden başladığı ifade edildi. Bu süreçte denizaltı kurtarma gemisi TCG Akın'ın da görev aldığı belirtildi. 13. gününde devam eden çalışmalarda kayıp mürettebatın bulunması için tüm imkanların seferber edildiği bildirildi.