İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'nin çoğunluğu elde etmesiyle başlayan yeni dönem, Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında ilk toplantıyla başladı. Önceki dönemde çoğunluğu elinde tutan AK Parti ise azınlık pozisyonuna düştü.

Başkanvekilleri belirlendiğinde CHP'li Nuri Aslan 1. Başkanvekilliği, Gökhan Gümüşdağ ise 2. Başkanvekilliği üstlendi. Divan Katip seçimlerinde CHP'nin adayları 172 oy alarak Divan Katip'liğine getirildi.

Encümen Üyesi seçimlerinde de CHP'nin adayları, 177 oy alarak Encümen Üyeliğine seçildi. Bu sonuçlar, CHP'nin İBB Meclisi'ndeki etkinliğini gösteriyor.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, halkçı belediyecilik anlayışının Türkiye'ye örnek olduğunu belirtirken, şehrin tüm sorunlarını çözmek için ortak akıl ve işbirliği vurgusu yaptı. Ayrıca, parti ayrımı yapmadan adaletli ve sorun çözme odaklı siyasetin önemine değindi.

AK Parti İBB Meclis Grup Başkanı Zeynel Abidin Okul ise İstanbul halkının iradesine saygı duyduklarını ifade etti ve AK Parti grubunun muhalefet görevini İstanbul halkının menfaatlerini gözeterek yerine getireceğini belirtti.