Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Göçmen sorununa dikkat çekerken, "Ülkelerindeki savaş sonrasında buraya sığınan göçmenler geçici bir süre için buradalar. İstanbul'a istihdam sağlıyorlar. Bu süreci etkili bir şekilde yönetmeliyiz. Ülkelerine döndüklerinde, memleketlerine güçlendirilmiş bir deneyimle geri gitmelerine katkı sunmalıyız" şeklinde konuştu.

Ayrıca, şehirdeki sokak hayvanları sorununu çözmek adına hayvan barınakları kurmayı planlayan Kurum, bu barınaklarda sokak hayvanlarının bakımını ve rehabilitasyonunu gerçekleştireceklerini belirtti. Projeleri arasında yer alan hayvan barınaklarıyla ilgili olarak "Çocuklarımıza ve kadınlarımıza tehdit olmaktan çıkaracağız. Hayvan sevgisini aşılamak için barınakları ziyaret etmelerini teşvik edeceğiz. Kısa vadeli hedefimiz, İstanbul'daki sokak hayvanları sorununu ortadan kaldırmak" ifadelerini kullandı.

I

Kurum, şehirde yaşama kültürünü koruma vizyonunu da paylaşarak, "Herkesin kazanacağı bir şehir yaşam kültürü oluşturmalıyız. Farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşayabileceği bir ortamı sağlamak önemli. Sokakları güvenli hale getirmek, özellikle kadın ve çocukların rahatça dolaşabileceği bir şehir hedefimiz arasında" dedi.