2024 Yılında Memurlar Ne Kadar Zam Alacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı son dakika açıklamasına göre, memurlara 2024 yılında iki kademeli bir zam yapılacak. İlk 6 ay için yüzde 15, daha sonrasında ise ikinci 6 ay için yüzde 10 oranında bir artış teklif edildi. Bu oranlar memurların maaşlarını nasıl etkileyecek? Cevabı aşağıda.

MEB'den öğretmenlere cep telefonu sürprizi! MEB'den öğretmenlere cep telefonu sürprizi!

Sadece Mali Haklar Mı? Hayır!

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarında dikkat çeken en önemli detaylardan biri de sadece mali haklara yönelik değil, aynı zamanda sosyal haklara dair birçok teklif maddenin bulunması. Bu teklifler arasında 6. Dönemde toplu sözleşmeler aracılığıyla kamu çalışanlarına yönelik olarak toplamda 323 madde üzerinde uzlaşma sağlandığı belirtildi.

Bu maddelerin detayında ne var? Bakan Işıkhan, 6. Dönem toplu sözleşmelerle kamu çalışanlarının geneline yönelik 53 madde, 11 hizmet kolumuza yönelik 270 madde üzerinde anlaşmaya varıldığını belirtti.

Memurlar İçin Kazanım Sağlanan Noktalar

Işıkhan, yapılan müzakereler sonucunda memurlar için birçok kazanım sağlandığını vurgulayarak, bu kazanımların detaylarına değindi. Maaş artışıyla ilgili ikinci teklifin yanı sıra kamu çalışanlarına yönelik iletilen bazı önemli hususlarda da bilgi verildi.