Eski Başkan Çiçek: 'Kimse bu işin kolay olacağını zannetmesin' Eski Başkan Çiçek: 'Kimse bu işin kolay olacağını zannetmesin'

Seçimlerde Cumhur İttifakı saflarında yer alması ile gündem olan HÜDA PAR, genel seçimlerde Meclis'e 4 milletvekili gönderdi.  Seçimlerde izlediği yol haritasına ilişkin pek çok tepki ile karşı karşıya kalan HÜDA- PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan ÖTV'ye ilişkin dikkat çeken eleştiri geldi.

Yapıcıoğlu, son yapılan zamlara yönelik yaptığı konuşmada fakire fukaraya yüklenmenin doğru olmadığını söyledi:

"Şu anda yapılan o dur. Eğer siz çok fazla kazanandan çok vergi alırsanız, az kazanandan az vergi alırsanız gelir dağılımındaki adaleti biraz daha sağlamış olursunuz. Uçurumu daraltmış olursunuz. Çok kazanandan çok vergi alın. Az kazanandan az vergi alın. Vergi mevzuatları basitleştirilmeli, vergilerin sayısı azaltılmalı, deprem gibi büyük çaplı afetler yaşadığımızda da bu memleketin kaymağını yiyen bu memleketin havasını, suyunu, toprağını, iş gücünü, enerjisini kullanarak çok büyük para kazanan insanlar bu gibi zamanlarda onlar daha fazla elini taşın altına koymalı, gerekirse servetten vergi alınması yoluna gidilmeli"

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin alınan kararı da eleştiren Yapıcıoğlu, söz konusu kararın Meclis'ten geçmemesi için çaba sarf edeceklerini belirtti:

 "Son dönemlerde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılarla ilgili devleti idare edenlerin sorumluluğu, kınama mesajı yayınlamaktan ibaret olmamalıdır. İsveç'in NATO'ya üye olması kararının meclisten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız."