Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından muhalefette başlayan seçim tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Sözcü TV yayınına konuk olan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile CHP eski milletvekili Gaye Usluer arasında çıkan tartışma geceye damgasını vurdu.

Gaye Usluer, yayında Balıkesir'in kaybedildiğini söylerken, İYİ Parti'li Turhan Çömez ise "Kemal Bey de seçimlerden önce sizin anketlerinize göre yüzde 60 kazanıyordu" diye konujştu.

İki ismin canlı yayın esnasında yaşadığı tartışma ise şu şekilde:

Gaye Usluer: Elbette ki ittifaklar karşılıklı fedakarlıklar yapılarak oluşturulmuştur. Ancak bunun sonuncunda örneğin Balıkesir ili, Sayın Turhan Çömez’in de milletvekili olduğu il yapılan anketlerde CHP adayı tarafından alınabiliyor görülürken ittifak nedeniyle İYİ Parti’ye verilmiştir ve Balıkesir kaybedilmiştir. Esasında hep o kazanılan 11 büyükşehri konuşuyoruz ama kaybedilen şehirler de ittifakların sonucudur. Bunları da belki tartışmak gerekir. İYİ Parti ’11 büyükşehir bizim sayemizde alındı’ diyor ama burada karşılıklı fedakarlık süreci oluşmuştur. Örneğin Balıkesir CHP adayı olduğunda kazanılabiliyorken İYİ Parti orada iddiada bulunmuştur. ‘Biz alalım, biz alırız’ diye, alamamıştır.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Turhan Çömez: Haksız ithamda bulunuyorsunuz. Söyledikleriniz doğru değil Balıkesir özelinde. Ben şimdi kalkar ‘CHP teşkilatları çalışmadı’ desem polemik büyür. Söyledikleriniz yanlış. Ona bakarsınız Kemal Bey de seçimlerden önce yüzde 60 kazanıyordu sizin anketlerinize göre.