Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 2007 yılında gerçekleşen suikast sonucu öldüren Ogün Samast, şubat ayında Bolu F Tipi cezaevine nakledildikten sonra koşullu salıverme kapsamında akşam saatlerinde tahliye edildi.

Hrant Dink'in hayatını kaybettiği saldırının faili olarak belirlenen Ogün Samast, 17 yaşında olduğu dönemde Agos gazete binası önünde düzenlenen saldırı sonucu tutuklanmıştı. Cezaevi sürecinin ardından geçen yıllar içinde Bolu F Tipi cezaevine nakledilen Samast, 16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunuyordu.

Ogün Samast'ın iyi hali ve kişisel gelişiminde gözlemlenen olumlu değişiklikler sebebiyle koşullu salıverme kapsamında tahliye edildiği belirtildi. Samast'ın ailesi tarafından cezaevi çıkışında karşılandığı öğrenildi. Koşullu salıverme sürecinin deneme aşamasında olduğu ve cezasının süresinin dolmasının ardından bu kararın alındığı ifade edildi.