Geçtiğimiz hafta, yabancıların tahvil piyasasına sınırlı ilgi gösterirken, hisse senetlerinde belirgin bir net alım gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre, 17 Kasım haftasında yurt dışında yerleşik olanlar, hisse senetlerinde 119 milyon dolarlık net alım yaptı. Bu, Eylül başından bu yana hisse senetlerinde en yüksek yabancı girişini temsil ediyor. Eylül'ün ilk haftasında ise hisse senetlerinde 254 milyon dolarlık net alım gerçekleşmişti.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Images (18)-1

Öte yandan, tahvil piyasasında bir süredir gözlemlenen canlılık 17 Kasım haftasında sınırlı bir girişle sınırlı kaldı. Aynı veri setine göre, yurt dışında yerleşik olanların net tahvil alımı 5 milyon dolar düzeyinde kaldı.

Seçimlerden bu yana, hisse senetleri ve tahvillerde toplamda 1,85 milyar dolarlık net alım görülürken, yılbaşından itibaren ise 257 milyon dolarlık bir giriş kaydedildi.