Devlet Bahçeli'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yaptığı paylaşımında, öğretmenlere olan saygı ve destek mesajları ön plandadır. Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehit öğretmenlere rahmet dileyerek başlamış, çalışan ve emekli tüm öğretmenleri kutlamıştır.

Öğretmenlerin yanında olacaklarını belirten Bahçeli, atanamayan öğretmenlerin bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, ücretli, sözleşmeli ya da farklı ad ve tanımlar altında hiçbir öğretmenin kalmaması gerektiğini ifade etmiştir. Kararlı bir şekilde, bu öğretmenlerin etap etap kadroya geçirilmesi gerektiğini dile getirmiştir. Öğretmenin Türk milletinin varlık güvencesi olduğuna vurgu yaparak, eğitim ve öğretimin sadece sınıflar arasında değil, gönüller arasında gerçekleşen bir süreç olduğunu belirtmiştir.

Bahçeli'nin mesajında öğretmenin önemli bir role sahip olduğunu, gönülleri buluşturan, emek, fedakarlık, özveri, merhamet ve aydınlık meşale olduğunu ifade etmiştir. Öğretmenin dünya demek olduğunu ve aynı zamanda cehaletin avcısı, ümitlerin kamçısı, öğrenme susuzluğunun pınarı, kendini ve çevresini tanıma arayışının mihmandarı olduğunu belirtmiştir.

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzunu Yayınladı: Yaz Okulları ve Dönem Kurslarına İlişkin Detaylar MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzunu Yayınladı: Yaz Okulları ve Dönem Kurslarına İlişkin Detaylar

Ayrıca, öğretmenin, insanların akletmelerini sağlayarak öğrenmelerini, bu bilgiyle sabırla öğretmelerini vurgulayarak, tarihin mimarı olan milletlerin ve medeniyetlerin de öğretmenler olduğunu belirtmiştir. Büyük insanların hayatlarında kaçınılmaz bir gerçek olarak öğretmen figürünü ön plana çıkarmış ve onların hayatlarında etkili bir rol oynayan öğretmenleri anımsatmıştır.