Dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Hilton, Türkiye'de yeni oteller açmaya hazırlanıyor. Türkiye'deki 70 yıllık faaliyetinin ardından Hilton, geliştirme aşamasındaki 34 oteliyle ülkedeki varlığını güçlendirecek. Bu otellerden 4'ü, Türkiye'ye ilk kez giriş yapacak 10 farklı ödüllü marka altında konumlanacak.

Türkiye, Hilton'un dünya genelindeki en büyük pazarlarından biri olma özelliği taşıyor. Hilton'un faaliyette ve geliştirme aşamasındaki 100'den fazla oteline ev sahipliği yaparak, ülke genelinde geniş bir varlık gösteriyor.

Açılacak oteller, Hilton Hotels & Resorts, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by Hilton ve Hampton by Hilton markaları altında hizmet verecek.

Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak? Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Hilton'un Türkiye'deki büyüme sürecine dair açıklamalarda bulunan Patrick Fitzgibbon, Türkiye'nin ciddi bir büyüme fırsatı sunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de Hilton markası olarak uzun yıllardır faaliyet göstermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu büyüme sürecinin bir parçası olarak, Hilton İstanbul Airport'un 2025 yazında açılması bekleniyor. İstanbul Havalimanı'ndaki ilk Hilton markalı otel olan bu tesis, 491 odası, restoran, lobi bar, teras kafe, executive lounge, kapalı havuz, spa, fitness tesisi ve toplam 770 metrekarelik toplantı alanıyla dikkat çekiyor.

Ayrıca, Curio Collection by Hilton markası altında Karaköy'deki tarihi bir binada yer alacak olan Les Temps İstanbul Karaköy ve diğer markalara ait oteller de Türkiye'deki bu genişleme sürecine katkı sağlayacak.