Canan Karatay, 2025'te Büyük Kıtlık ve Zeytin Ağaçları Hakkında Uyarıda Bulundu

Akaryakıt satışlarında yeni dönem: Tek fiyat politikası 15 Mayıs'ta başlıyor Akaryakıt satışlarında yeni dönem: Tek fiyat politikası 15 Mayıs'ta başlıyor

Ünlü İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla gündemi sarsmaya devam ediyor. Son olarak, maden ocaklarının neden olduğu orman tahribatına ve zeytin ağaçlarının önemine dikkat çeken Karatay, 2025 yılında büyük bir kıtlığın dünyada başlayacağını belirtti.

Karatay, maden ocaklarının orman alanlarını ve özellikle zeytin ağaçlarını katlettiği gerçeğine işaret ederek, 2025 yılında dünya genelinde büyük bir kıtlığın başlayacağını ve bu duruma herkesin hazırlık yaptığını ifade etti. Zeytin ağaçlarının dayanıklılığına ve hayatta kalma kabiliyetine vurgu yapan Karatay, zeytin ağaçlarının devletlerin ayakta kalmasına katkı sağlayacağını belirtti. Zeytin meyvesi ve yağının önemine dikkat çeken Karatay, zeytin ağaçlarının yok olmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Karatay ayrıca, maden ocaklarının başka bölgelere yapılmasının mümkün olduğunu ve zeytin ağaçlarının korunması gerektiğini ifade etti.