Memur maaşlarına yönelik yeni teklifin kamuoyunda tartışmaya neden olduğu görülüyor. SGK Uzmanı Ali Tezel, Cumhuriyet TV'ye yaptığı açıklamada, hükümetin memur maaşlarını düşük tutarak bütçe açığını kapatmaya çalıştığını iddia etti.

Tezel, memur maaşlarının mevcut durumuyla büyük şehirlerde dahi ev kiralarını karşılayamayacak seviyede olduğunu belirterek, memurların ve emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını vurguladı. Kendi beklentisinin yüzde 30 zam olduğunu söyleyen Tezel, hükümetin önerdiği zam oranlarının yetersiz olduğunu düşündüğünü belirtti. Ayrıca, maaşların en az 25 bin TL olması gerektiğini ifade ederek, memurların ve emeklilerin daha yaşanabilir bir gelire sahip olmalarının gerektiğini vurguladı.

Fed'in kararı sonrası piyasaların seyri açıklandı: Eylül ayı sonunda olacaktır Fed'in kararı sonrası piyasaların seyri açıklandı: Eylül ayı sonunda olacaktır

Tezel, hükümetin memur maaşlarına düşük zam yaparak bütçe açığını kapatmaya çalıştığını öne sürerek, memurların ve emeklilerin haklarını alabilmek için örgütlenmeleri ve güçlerini kullanmaları gerektiğini belirtti.