İŞKUR, resmi internet adresi üzerinden yaptığı bir açıklama ile hastaneler için çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapılacağını bildirdi. En az ilkokul mezunu adaylar arasından seçim yapılacak. Bu seçim sürecinde, adayların İŞKUR’a kayıtlı olmaları ve 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmekte. Ayrıca, adayların hastane ortamında sürekli ve vardiyalı çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunlarının olmaması önem arz ediyor.

Başvuru şartları neler?

Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, İŞKUR’a kayıtlı olmaları, 18 yaşından büyük ve hastane ortamında çalışmalarına engel bir sağlık sorunlarının olmaması gerekiyor. Sürekli ve gerektiğinde vardiyalı çalışabilme yeteneği de aranan özellikler arasında.

Online başvuru süreci

Adaylar başvurularını esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. İŞKUR e-şube sayfasını ziyaret ettikten sonra, ekranda bulunan "İŞ İLANLARI" bölümüne tıklamaları ve ardından "KADRO" kısmına başvurmak istedikleri pozisyonu yazarak "ARA" butonuna tıklamaları gerekmekte.

Sağlık Bakanlığı'ndan beklenen ilan

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Sağlık Bakanlığı’nın da 2023 yılı içerisinde çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapması bekleniyor. Bakan Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada bu alımın yıl sonuna kadar gerçekleştirileceğini ifade etmişti. İlanın Ekim sonu veya en geç Kasım ayında yayımlanması öngörülüyor.