MKK'nin yayımladığı son verilere göre, Eylül itibarıyla borsadaki yatırımcı sayısı 7 milyon 140 bini aştı. Son günlerdeki yatırımcı sayısı ise 882 bin 800. 2023'ün başından bu yana borsaya 4 milyon 500 bin yeni yatırımcı geldi. Ayrıca 2022 Aralık ayı itibarıyla 482 şirket işlem görmektedir.

Borsada yatırımcı olup halka arza katılmak için ne yapmak gerekir; 

Bir hisse senedinin halka arz işlemleri BİST üzerinden satış yöntemi ile talep toplama şeklinde gerçekleşiyorsa, söz konusu hisse senedinin kodunu piyasa ekranında arama alanına yazarak bulabilirsiniz. Alım satım ekranı açıldığında, işlem yapmak istediğiniz hisse miktarını ilgili alana girerek alım yapabilirsiniz.

Son aylarda ise borsaya olan rağbet hızla artarken, halka arz olan şirketler kazandırmaya devam ediyor.

Bugün BORLS 3. gününde tavanda alım bekleyen 26 milyon ile, MHRGY 4. gününde tavanda alım bekleyen 90 milyon ile, DOFER 6. gününde tavanda alım bekleyen 17 milyon ile, MEKAG ise 8. gününde tavanda alım bekleyen 23 milyon lot ile haftaya giriş yaptı. Halka arzlar kazandırırken genel olarak Bist'in düşüşü yatırımcıları endişelendiriyor. 

Geçtiğimiz hafta 130 tlde halka arz edilen TAB Gıda yatırımcısına 8-9 adet pay dağıtımı yaptı ve şirket 26 Ekim'de Borsa İstanbul'da yapılacak görmeye başlayacak.

Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak

Yine geçtiğimiz hafta talep toplayan VERA GYO 15,78 tlden arz oldu ve bireysel yatırımcıya maksimum 10 lot dağıttı. 

Tabgd halka arzına 5.185.061 kişi/kurum talepte bulunurken, Vrgyo halka arzına 3,878,278 kişi/kurum talepte bulundu.

Halka arz olası beklenen, onay aşamasında olan Mogan Enerji yatırım ile ilgili bilgiler şöyle;

Lot sayısı: 361,700,000 adet

İşlem kodu: mogan

Fiyat: sabit

Bireysele eşit dağıtım

İş yatırım liderlik edecek.