Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var

Güneşli ve sıcak günlerin ardından Türkiye, hafta sonu yağış ve soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, cuma günü etkisini azaltan yağışlar, cumartesi günü yeni bir yağışlı hava dalgasıyla birlikte artacak. Yeni hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıkları ortalama 8-10 derece düşecek ve 18 ilde yer yer karla karışık yağmur görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil olmak üzere 3 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Cumartesi ve pazar günleri İstanbul'da da sağanak yağış görülecek ve sıcaklık değerleri 8 dereceye kadar düşecek.

Pazartesi günü yağışların etkisinin azalmasıyla birlikte hava sıcaklıklarının birkaç derece yükselmesi bekleniyor. Ancak, meteorolojik tahminlere göre ülkenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak, yer yer yağışlar devam edecek.

Yağışların özellikle Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olabileceği uyarısı yapılırken, yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Ayrıca Marmara'nın batısında gece saatlerinde kuvvetli rüzgarın etkili olabileceği belirtilerek, bu duruma karşı da önlem alınması gerektiği vurgulandı.