2024 hac kuraları çekildi ve 2 milyon 473 bin 65 kişi kura çekimine katıldı. Hacı adayları sonuçları saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda noter huzurunda gerçekleşen kura çekimine, hacı adayları ve yakınlarının yanı sıra görevliler de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, bu yılki kura çekimini Gazze'de yaşanan hüznün ve acının gölgesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Gazze'deki olayların yüreklerini burktuğunu ifade eden Erbaş, bu yılki hac kurasının heyecanını buruk bir sevinç içinde yaşadıklarını dile getirdi.

HAC KURA SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Erbaş, hacın sadece kutsal beldelere yapılan bir ziyaret olmadığını, aynı zamanda müminlere zaman ve mekan bilinci, ümmet ve uhuvvet şuuru kazandıran derin bir yolculuk olduğunu vurguladı. Haccın, müminleri takva yoluna ulaştıran bir ibadet olduğunu ifade etti.

Kura çekiminde 2 milyon 473 bin 65 kişinin katıldığını belirten Erbaş, en yaşlı hacı adayının 114 yaşında olduğunu ve en genç hacı adayının 24 günlük olduğunu açıkladı.

Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var

Hac kesin kayıtları 6-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak ve kayıtlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve acentelerin belirlenen oranlara uygun şekilde dağıtılacak. Kura sonuçları, Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği e-Devlet portalından açıklanacak ve SMS ile hacı adaylarına bildirilecek. Erbaş, ayrıca kayıt dönemi içinde kesin kayıt yapmayan kişilerin yerine, kura sırasına göre kontenjanlar çerçevesinde kayıtların alınacağını bildirdi.