Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması yapacak ....

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama başvurularını 14 Mart’ta almıştı. Ramazan ayından sonra mülakat süreci başlatılacak . Öğretmen mülakatlarında güvenlik soruşturması temiz çıkan adaylara KPSS puanının aynısı verilecek. 2021 yılında ataması yapılacak öğretmenlerin Eylül ayında göreve başlatılması bekleniyor .

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılında ek 40 bin öğretmen ataması daha yapmaya karar verdi !

Milli Eğitim Temel Kanunu ;

Madde 43: Öğretmenlik, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenler bu görevlerini Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ifa etmekle yükümlüdürler. 

Milli Eğitim Bakanlığı almış olduğu kararla ilk etapta öğretmenlik mezunu olmadığı halde derse giren yaklaşık 42 bin ücretli öğretmen yerine eğitim fakültesi mezunu öğretmen atama kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığında lisans mezunu olmayan yaklaşık 8.268 ön lisans mezunu derse giriyor.

Yine lisans mezunu olup öğretmenlik mezunu olmayan 33.280 kişi ücretli öğretmen olarak derse giriyor .

Toplamda 41.548 kişi öğretmenlik mezunu olmadığı halde ücretli öğretmen olarak derse giriyor .

Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı eğitim öğretim konusunda tasarruf olmayacağı yönünde bir karar alarak ; Milli Eğitim Temel Kanunu’na atıfta bulunarak öğretmenlik mesleğinin özel ihtisas gerektiren bir meslek olduğunu düşünerek öğretmenlik mezunu olmayanların derse girmesini yasaklamış .

Öncelikli olarak ek 40 bin ataması kararı alarak , öğretmenlik mezunu olmayan : “ at bakıcıları , kümes hayvancılığı mezunları, iletişim, iktisat, ziraat mühendisi vs) mezunlarını sınıflardan çıkartarak yerine öğretmenlik mezunlarına görev vermeye karar verilmiş ...

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılında 40 bin ek atama yaparak, öğretmenlik mezunu olmayan kişileri sınıftan çıkartarak yerine atama bekleyen ihtisas sahibi öğretmenleri derse sokmaya karar vermiş ...

Bu yazdıklarımızın tamamı 1 Nisan şakası maalesef ...

Keşke gerçek olsaydı ve biz size bu müjdeyi gerçekten verebilseydik ....