Geçtiğimiz günlerde askeri tatbikat esnasında iletişimin kesildiği Endonezya denizaltısı 53 kişilik mürettebatıyla battı, denizaltının enkazına ulaşıldığı açıklandı.

Alman yapımı denizaltı KRI Nanggala-402'nin Çarşamba günü Bali adasının 60 mil kuzeyindeki sularda bir torpido tatbikatı yürüttüğü sırada kaybolduğu açıklanmıştı. Bali açıklarında bulunan denizaltı enkazının üç parçaya ayrıldığı belirtilirken, 53 kişilik mürettebattan kurtulan olmadığı bir kez daha teyit edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Yudo Margono, basına yaptığı açıklamada; denizin 838 metre derinliğine indirilen uzaktan kumandalı robotlar aracığıyla alınan görüntülerin, denizaltının üç parçaya bölündüğünü gösterdiğini söyledi.

Margono, enkazın denizaltının Bali açıklarında en son dalışa geçtiği bölgeye 1,5 kilometre uzaklıkta tespit edildiğini bildirdi.

Endonezya Donanması, kaybolan denizaltıyı arama çalışmaları için bölgeye 6 savaş gemisi, 1 helikopter ve 400 personel göndermişti. Kayıp denizaltının dalış yaptığı yere yakın noktada petrol sızıntısı tespit edilmişti.

Kaybolan denizaltı için geniş çaplı arama kurtarma operasyonu başlatılmıştı. Bu kapsamda Endonezya, komşu ülkelerden de yardım istemişti.

Rusya, ABD, Almanya, Fransa, Hindistan ve Türkiye de Endonezya Donanması'na ait kaybolan denizaltının arama çalışmalarına yardım etme teklifinde bulunmuştu.