Birçok kişinin gözü kulağı bu haberde! Pandemi yardımları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı. Yardımlar toplam 2 milyonun üzerinde eve yapılacak. Peki, nasıl başvuru yapılır? 1100 TL sosyal yardım almak için şartlar neler?

Bakan Yanık şunları söyledi: “Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV’lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz.” demişti.

BAŞVURU DETAYLARI

Birçok vatandaşın yararlandığı pandemi destek ödemelerine nasıl başvurulur? Vatandaşlar merakta destek ödemeleri nasıl alınıyor. Daha önce pandemi destek ücreti almayan vatandaşlar için e devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Pandemi destek ücretleri daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, yatırılıyor.

PTT ÜZERİNDEN ÖDEME

Konu ile ilgili olarak e-Devlet üzerinden başvuru yapılırken banka hesap bilgisi bulunmayan vatandaşlara PTT üzerinden para yatırılacağı ifade edildi. PTT kart bilgisi bulunmayan hesaplara hem de hesap bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemeler Ramazan Bayramına kadar adreslerine teslim edilecek.

BAŞVURU SAYFASINDAN DETAYLAR GÖRÜNTÜLENEBİLİR

Başvuru için E devlet hesabınızla giriş yapıp ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama bölümünden sorgulama butonuna tıklayın. Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

Ayşe Kara