Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, haftaya olumlu bir başlangıç yaparak yüzde 0,64'lük bir yükselişle 8.400,05 puandan açıldı. Bankacılık endeksi yüzde 0,49 ve holding endeksi yüzde 0,55 oranında artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan yüzde 1,34 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 1,16 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Cuma günü, Borsa İstanbul'da alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,16'luk bir artışla 8.346,28 puandan tamamlamıştı.

Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarını açıklayacağı haftaya karmaşık bir seyirle başladığını belirtti. Dünya genelinde yaklaşık 2 yıldır devam eden şahin para politikalarının yavaş yavaş güvercin adımlarla değişeceğine yönelik fiyatlamaların devam ettiğini ifade eden analistler, merkez bankalarının faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğine dikkat çekti.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye yönelik 40 adet F-16 savaş uçağı satışı ve mevcut F-16'ların modernizasyonu konusundaki resmi bildirimde bulunduğu kaydedildi.

Konut fiyatlarında yeni tablo: 'Birçok şehirde fiyat artışı durdu' Konut fiyatlarında yeni tablo: 'Birçok şehirde fiyat artışı durdu'

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.500 ve 8.700 seviyelerinin direnç, 8.250 ve 8.100 puanın destek konumunda olduğunu vurguladı.