MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin takdiri ile Ahmet Yiğit Yıldırım, Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak atandı.

Ahmet Yiğit Yıldırım, Ülkü Ocaklarının her kademesinde görev yapmış, sayısız projeleriyle topluma faydalı olmuş, gençlerin kötü alışkanlıklarından uzaklaşması için özellikle İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığı dönemlerde mücadele etmiş genç, dinamik Türk Gençliğine örnek bir isim olarak biliniyor.

Ahmet Yiğit Yıldırım Kimdir?

Ahmet Yiğit Yıldırım 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Erzincanlı olan Ahmet Yiğit Yıldırım, Beykent Üniversitesinden mezun olduktan sonra Hollanda da Saxion Üniversitesi'nde İktisat eğitimi aldı. Ardından Beykent Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine başlayan Ahmet Yiğit Yıldırım'ın yazılım girması bulunmaktadır.Yıldırım, sahip olduğu projelerle Türkiye Çapında çeşitli ödüller almıştır.

Ülkü Ocakları İle ilköğretim yıllarında tanıştı

Ahmet Yiğit Yıldırım'ın Ülkücülüğü çocukluğuna kadar gidiyor. Henüz ortaöğrenimde iken Ortaöğretim teşkilatlarında aktif olarak görev alan Ahmet Yiğit Yıldırım, Lisans eğitimi sırasında da Beykent Üniversitesi Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanlığı görevini, Daha sonra İstanbul'da Ülkü Ocakları'nın sosyal faaliyetlerden sorumlu il başkanı, 2013 yılında İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunu olan barınmaya karşı Ülkü Evleri Vakfı'nı kuran Yıldırım, İstanbul'un 39 İlçesinde Ülkü Evleri açtı. Üniversiteli gençlerin kendilerini geliştirmesi için Diksiyon ve Hitabet Kursu, Grafik Tasarımı Kursu, Yabancı Dil Kursları açarak ülkücü gençliğin her anlamda vasıflı gençler olması için katkı sağlayan Ahmet Yiğit Yıldırım, Yeşilay Cemiyetine Üye omasının ardından uyuşturucu ve sigara kullanımına karşı mücadele etti; Yeşilay Cemiyeti ve Ülkü Ocakları arasında organizasyonlar düzenleyerek, gençleri her türlü kötü alışkanlıklardan korumak için oyun stratejileri, eğitim destekleri sundu ve 2017'de  İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı görevini devretti.

Yıldırım, İstanbul 3. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı oldu

18 Mart Olağan Kurultayı'nda, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğinde görevlendirilen Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinde de İstanbul 3. Bölge 4. sıra Milletvekili Adayı olarak gösterildi. Adaylığının açıklanmasının ardından İstanbul Esenyurt'a bir Seçim Koordinasyon Merkezi açan Yıldırım, Seçim Koordinasyonunda avukat, sosyal medya uzmanı, gazeteci, siyaset bilimci ve 120 kişiden oluşan profesyonel ekip ile 24 Haziran seçimleri için koordinasyonda çalışmalar yürüttü.