Gram altın, ABD'de açıklanan enflasyon verileriyle birlikte yeniden yukarı yönlü hareket etmeye başladı. Sabah saatlerinde bin 629 TL seviyesinde başlayan gram altın, şu anda bin 640 TL seviyesinden işlem görüyor. Ons altın fiyatı ise ABD enflasyon rakamları öncesi bin 941 dolara kadar çıkmıştı.

ABD'de haziran ayı enflasyonu, piyasa beklentilerinin biraz altında kalarak yüzde 3'e düştü. Çekirdek tüketici fiyatları ise yüzde 0,2 artış gösterdi ve iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu veriler, Fed yetkililerinin sıkılaştırma politikalarının sona yaklaştığına dair sinyalleri takip etti.

Sibergöz - 39 Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı Sibergöz - 39 Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı

Yatırımcılar şu anda faiz artırımı olasılığına daha az kaygı duyuyor ve Fed'in politika faizlerini artırma hızının yavaşlayabileceğine dair beklentiler güçleniyor. Bu durum altın gibi güvenli liman varlıklarına olan talebi artırabilir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi