Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Meclis'e sunacakları torba yasa kapsamında çeşitli düzenlemeleri açıkladı. Buna göre, en düşük memur maaşının 22 bin lira olması ve emekli aylıklarında iyileştirmenin de yer alacağı düzenlemeler, Meclis'in tatile girmeden önce çıkarılacak.

Bakan Işıkhan, asgari ücret konusunda enflasyona ezdirilmeme ilkesini benimsediklerini belirtti ve haziran ayı enflasyon oranı henüz açıklanmamış olmasına rağmen yüzde 15'ten fazla refah payı desteğini çalışanlara verdiklerini ifade etti.

Yapılan düzenlemelerle birlikte asgari ücret zammının 86 kalemde iyileşmeyi beraberinde getireceğini belirten Işıkhan, çalışanların satın alma gücünü korumayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, asgari ücret desteğinin de torba yasa teklifinde yer alacağını ve bürokratlar tarafından üzerinde çalışıldığını belirtti.

Düzenlemeler kapsamında sosyal yardımlar da gözden geçirildi. Emzirme ödeneği 520 liraya, cenaze ödeneği 2 bin 54 liraya, çocuk parası aylık 268 liraya, aile zammı yardımı ise bin 341 liraya çıkarıldı. Yeni asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe gireceği ve çalışanların ilk ücretlerini 31 Temmuz'da alacakları belirtildi.

Bakan Işıkhan, ayrıca memur ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemelerin de torba yasada yer alacağını ve temmuz ayında Meclis'ten geçeceğini ifade etti. En düşük memur maaşının 22 bin lira olarak belirleneceğini ve emekli aylıklarında iyileştirmelerin yapılacağını söyledi.

Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Bakan Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği içinde çalıştıklarını ve torba yasa kapsamında tüm paydaşların memnuniyetini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Bu düzenlemelerin Meclis'ten kısa sürede geçmesini ve temmuz ayında yürürlüğe girmesini planladıklarını belirtti.