Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gerçekleştirilen atama kararlarına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni dönemde ağırlıklı olarak Maliye kökenli isimlerle çalışacağı bakan yardımcılıklarına yapılan atamayla belli oldu.

 İşte Ataması Yapılan Bakan Yardımcıları;

Abdullah Erdem Cantimur:

Daha önce serbest mali müşavirlik yapmış olan Cantimur, AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Kütahya'dan 22. Dönem milletvekilliği yapmış ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesinde Bakan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

İsmail İlhan Hatipoğlu

 Hatipoğlu, Gelirler Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı, Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığı ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini de yürütmüş ve İç Denetim Koordinasyon Kurulu başkanlığı ile Devlet Desteklerini İzleme ve Denetleme Kurulu üyeliği yapmıştır.

Osman Çelik

 2016 yılında Hazine Müsteşarlığı görevini üstlenen Çelik, aynı süre zarfında İslam Kalkınma Bankası'nda İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca KOSGEB İcra Kurulu üyeliği ve Eximbank Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş ve Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür.

Zekeriya Kaya

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Maliye Bakanlığı kökenli olan Kaya, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı grup müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nda grup başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliği yapmış ve Gelir İdaresi Daire Başkanlığı görevini sürdürmektedir.