Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu'nun faiz kararını  Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 15 seviyesine yükseltmişti. Şimdi ise piyasalar, Temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı için bekleyiş içerisinde.

Perşembe günü yapılacak olan TCMB Para Politikası Kurulu toplantısıyla ilgili takvim açıklandı. Kararın saat 14.00'te açıklanması planlanıyor.

Ekonomistler, AA Finans'ın beklenti anketine katılarak faiz oranındaki değişiklik için tahminlerde bulundu. Anket sonuçlarına göre, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 500 baz puan artırılarak yüzde 20,00 seviyesine çekileceği öngörülüyor.

Katılımcı ekonomistlerin politika faizi beklentileri medyan olarak 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti. Beklentilere göre, politika faizi yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında olacak şekilde 250 ila 650 baz puanlık bir artış gösterebilir. Yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile yüzde 50 arasında yer aldı. Ortalama yıl sonu politika faizi beklentisi ise yüzde 28,50 oldu.

Haziran ayında yapılan toplantıda politika faizi yüzde 15'e yükseltilmişti. Şimdi ise piyasalar, yeni faiz kararının hangi yönde olacağını merakla bekliyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkanlığı için aday olma kararı Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkanlığı için aday olma kararı

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi